pondělí 6. dubna 2009

Historie

Florbalový klub byl založen v roce 1992 a hrál 2.ligu pod názvem SPV Čelákovice,kde tým mužů v první sezoně skončil na 4.místě. V letech 1994 - 1999 nastupovali muži ve 3.lize a pohybovali se v klidném středu tabulky. V sezoně 2000 "A" mužstvo mužů hrálo první pražskou ligu naposledy pod názvem SPV. Ještě v témže roce změnil klub jméno na FBK Čelákovice a hrál regionální soutěže, kde se v sezoně 2010 pokoušel postoupit zpět do třetí ligy, což se nepovedlo. Od sezony 2011 nese klub název FBC Čelákovice. Od sezony 2014/2015 klub hraje 1. Pražskou a středočeskou ligu.

Od roku 1998 se věnujeme i florbalové výchově dětí. Postupem času se náš klub rozrůstal o další mladežnická družstva(mladší žáci,starší žáci,junioři). Z řad našich odchovanců vzešel i talentovaný Aleš Mostecký (Tatran Střešovice), který se stal třikrát mistrem ČR.

Klub řídí výkonný výbor a díky obětavé práci jednotlivců může klub nabídnout svým hráčům nejen sportovní vyžití. Mezi zakladatele klubu patří František Svoboda, Jaroslav Šturma, Radek Vichera a dlouholetý předseda oddílu Tomáš Holcman. Tým pořádá také akce pro širokou veřejnost, přispěl finanční částkou na dětská hřiště,pořádá turnaje... Nejznámějším turnajem asi bude květnový o putovní "Pohár starosty města Čelákovic", který již třikrát sám vyhrál, hraje se jednou do roka a je již odehraný třináctý ročník.

Každého zájemce,který chce zkusit florbal rádi mezi sebou uvítáme.